Het strand Es Trenc nabij het zuidelijk gelegen Campos op Mallorca (Spanje).
Volledig scherm
Het strand Es Trenc nabij het zuidelijk gelegen Campos op Mallorca (Spanje). © Google Street View

Duikers verliezen arm en been bij gruwelijk motorbootongeluk op Mallorca

Twee twintigers zijn vrijdag zwaargewond geraakt bij een gruwelijk ongeluk voor de kust van Mallorca. De Duitsers (26 en 20) waren driehonderd meter voor de kust aan het duiken toen ze werden overvaren door een motorboot. Een van hen raakte een hele arm kwijt toen die in de schroeven van de buitenboordmotor belandde. Zijn kompaan liep zware verwondingen aan een been op. Artsen zagen zich genoodzaakt een amputatie uit te voeren.

11 reacties

  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Ik denk niet dat een duikboei(of OSB) verplicht is in Spanje , in Belgie ook niet, maar op de plaats waar ze duikten wel HééL erg aangeraden . Ik duik in Turkije ook vanaf de kant en moet dus door de vaarzone en dan gaat de boei steeds mee , ook al is het zeer vervelend om dat ding mee te slepen . Ik ga ook niet onnodig opstijgen op die plaatsen, wat al veel gevaar uitsluit.
  • censor

    6 jaar geleden
    Inderdaad Dries, sorry...dacht het al dat er iets niet klopte. Geluid verplaatst zich sneller onder water waardoor je niet weet vanwaar het geluid komt...
  • Erwin De Meyer

    6 jaar geleden
    Op vakantie gaan bij velen alle remmen los en vervallen regeltjes , verplichtingen en fatsoen.
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Het is in de winter met skiërs en snowborders die zich buiten de pistes begeven en inde zomer zijn het zwemmers die zich zelf in gevaar brengen, het is de aard van het beestje zeker.
  • Anny Bollens

    6 jaar geleden
    In verbode zone zwemmen is voor problemen zorgen! En dan nog zonder duikboei!