thumbnail: null

Sprookje van Red Panthers op WK hockey is afgelopen na bewogen shoot-outs tegen Spanje

Voor het eerst in 40 jaar stootten de Red Panthers door naar de barrages voor de kwartfinales op het WK hockey, daar stopte echter het sprookje van de Belgische hockeyvrouwen. De wedstrijd tegen Spanje eindigde op 0-0 en dus moesten shoot-outs voor de beslissing zorgen. In die serie vrije ballen toonden de Spaanse meisjes zich nét iets efficiënter: 2-3. De arbitrage nam echter enkele discutabele beslissingen.

mve, vml

In de eerste helft hadden de Belgen het aanvankelijk moeilijk met de hoge druk van hun tegenstanders. Ze versierden rond het halfuur wel twee strafcorners, maar faalden. Net voor de rust moest doelvrouw D’Hooghe nog attent tussenkomen op een Spaanse prik. Na de pauze kwam er meer evenwicht, maar ook dan bleven de kansen schaars. 0-0 was de logische eindstand.

Woedend

De gevreesde shoot-outs, een systeem waarbij één speelster het opneemt tegen de doelvrouw, werden de Belgen opnieuw fataal, al waren twee scheidsrechterlijke beslissingen bepaald omstreden. De Panthers voelden zich niet onterecht bekocht en belaagden behoorlijk fel, althans naar de normen van het hockey, de arbitrage. Baten deed die woede niet. Wie vorig jaar Europees zilver haalde, is niet tevreden als het doek zo vroeg valt.

De Red Panthers (FIH-13) waren na een 6-3 zege tegen Japan (FIH-12) en een 1-1 gelijkspel tussen Australië (FIH-5) en Nieuw-Zeeland (FIH-4) in Londen als tweede geëindigd in groep D. Spanje (FIH-11) werd derde in groep C.