AFP
Volledig scherm
© AFP

In de halve wereld breekt juli de hitterecords

Op opvallend veel plaatsen op het noordelijk halfrond schoot het kwik deze maand naar een record. Zelfs in Lapland en Siberië is het uitzonderlijk warm. 

15 reacties

  • rita de schepper

    6 jaar geleden
    In juli 1978 gingen we voor het eerst naar Spanje. We vertrokken 's nachts thuis bij 16° C en stapten in Malaga uit het vliegtuig bij 55° C in de zon. Het was er vreselijk warm, in de namiddag was het enige wat je kon doen een paar uur op je bed gaan liggen. 's avonds en 's nachts was het er wel zalig. In Egypte is een temperatuur van 50-55° C in de zon normaal 's zomers. In oktober nog steeds 30° C en zalig, alleen vroeg donker dan. En ik kan het weten, ben er al zo'n 20 x geweest.
  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    In de halve wereld behalve hier. We haalden nog niet het record van 76. En als dit dan al zo was hebben wij weer een uitvlucht, "ja, de thermometers waren niet goed afgelijnd". of "Nu moeten wij weer 35 jaar wachten voor de volgende nauwkeurige meting". En dan hebben we het weer gehad.
  • Frank Deridder

    6 jaar geleden
    volledig eens met mvr Vandebeeck!!
  • Ferdinand Engelbeen

    6 jaar geleden
    Karel Valgaern, wie "ontkent" hier wat? Het wordt inderdaad iets warmer, maar ik heb nog geen enkel bewijs gezien dat dat enkel door CO2 komt (klimaatmodellen tellen niet als bewijs...). Er zijn in alle meetreeksen niet meer extreme droogtes, regenval, tornado's, cyclonen of zeespiegelstijging dan 50 of 100 jaar geleden. Waar is dan de invloed van CO2 op het klimaat?
  • Murielle vandebeeck

    6 jaar geleden
    Als je de commentaren leest van velen gaan ze graag in de ontkenning en vinden ze het leuk zo een warmte. Zet die dan maar eens zonder water in deze hitte. Ze zullen nog wel anders gaan piepen