© BELGAONTHESPOT

Man blaast zichzelf op op voetbalterrein in Verviers

Bij een explosie op een voetbalveld in Stembert (Verviers) heeft een man zichzelf dinsdagochtend opgeblazen. Het gaat vermoedelijk om een wanhoopsdaad, er was niemand anders betrokken bij de explosie.

rrln, belga

Het incident vond iets voor 9 uur plaats op het voetbalveld aan de Rue du Panorama in Stembert. Volgens een getuige rende een man naar de middenstip van het veld en blies zichzelf op. Het gaat om een 65-jarige oud-militair die in de buurt woont, dat bevestigt het parket.

“De ontmijningsdienst heeft de woning van de man doorzocht om zich ervan te vergewissen dat daar geen explosieven liggen”, aldus waarnemend burgemeester Hasan Aydin. Na de explosie werd de buurt rond het voetbalterrein geëvacueerd. Van zodra de ontmijningsdienst zijn werk heeft afgerond, mogen de bewoners terug naar hun huizen.

De wetsdokter die het lijk onderzocht, bevestigt dat de man is overleden door de explosie van een granaat. Derden waren bij de wanhoopsactie niet betrokken, stelt het parket. In zijn woning werden geen andere explosieven aangetroffen. Wel werden er afscheidsbrieven en laatstewilsbeschikkingen aangetroffen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan bellen naar de Zelfmoordlijn via het nummer 1813 of surfen naar de website www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER