Vrouw verdrinkt in eigen zwembad, parket laat autopsie uitvoeren

© Shutterstock

Een 71-jarige vrouw is zondagavond overleden in haar eigen zwembad. Het bizarre incident deed zich voor in de Kattestraat in Ternat, waar de dame woonde.

De buren deden ‘s avonds de lugubere ontdekking toen ze een kijkje gingen nemen omdat de honden van de vrouw maar bleven blaffen. Ze troffen de vrouw dood aan in haar zwembad en verwittigden meteen de hulpdiensten. Ook een mugteam snelde ter plaatse. Dat probeerde haar nog even te reanimeren, maar al snel bleek dat de vrouw al een tijdje overleden was en alle hulp dus te laat kwam voor de bewoonster.

Het parket Halle-Vilvoorde bevestigt het overlijden, maar weet zelf nog niet wat er precies gebeurde. Het stelde een wetsdokter aan om de precieze oorzaak te achterhalen van haar overlijden. Aan de woning werd zondagavond wel urenlang onderzoek gevoerd naar een mogelijke doodsoorzaak. Al vrij snel kwamen de speurders tot de conclusie dat er geen sporen van geweld waren.

“De wetsdokter kan nog steeds geen uitsluitsel geven wat de oorzaak van de verdrinking is. Dit wordt nog verder onderzocht”, aldus Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde. Een autopsie moet meer duidelijkheid geven of de vrouw al dan niet een natuurlijke dood stierf of het hier misschien om een wanhoopsdaad gaat. Ook de piste van een tragisch ongeval wordt niet uitgesloten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen