"Zeker voor kortere looptijden, is een variabele rente voordelig, omdat die maximaal kan verdubbelen", vertelt John Romain van het onafhankelijk adviesbureau Immotheker.
Volledig scherm
"Zeker voor kortere looptijden, is een variabele rente voordelig, omdat die maximaal kan verdubbelen", vertelt John Romain van het onafhankelijk adviesbureau Immotheker. © BELGA

Lenen met variabele rente wint snel aan populariteit: met dank van de bank

Spaargids.beOndanks de lage rente kiezen steeds meer Belgen voor een variabel tarief bij hun woonkrediet. Dat blijkt uit een rondvraag die Spaargids.be organiseerde bij de vier grootbanken. "Zeker voor kortere looptijden, is een variabele rente voordelig, omdat die maximaal kan verdubbelen", vertelt John Romain van het onafhankelijk adviesbureau Immotheker.

21 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Die hebben dan een serieus probleem als de rente omhoog gaat je maandbetaling kan dan onbetaalbaar worden en dan hebben de banken een huis voor een prijsje! Opletten met banken!
  • Fonske Beys

    6 jaar geleden
    U weet toch dat je vastgoed door de lage rente veel te duur geprijsd is . Oorzaak de vastgoedmaffia . Wie dit bij rente stijging door omstandigheden moet verkopen zit in de misserie .
  • james vroman

    6 jaar geleden
    zijn al huizen voor de bank ...die mensen gaan geen droog brood eten maar stenen ...
  • Rita Ghessaf

    6 jaar geleden
    In plaats van zo achterdochtig te zijn, moet je het gewoon uitrekenen. Neem een worst case scenario (exact te bepalen want rentevoet mag maximaal verdubbelen), dus bij eerste herziening (1, 3 of 5 jaar) verdubbelt je variabele rentevoet. Kom je dan op het einde van de rit alsnog goedkoper uit dan je hogere vaste rentevoet? Dan kan je risicoloos variabel nemen. Indien niet, moet je zelf dat risico afwegen. Alles valt tot op de cent te simuleren, niemand kan je bedriegen.
  • Kristof Degros

    6 jaar geleden
    Als de rente hoog staat dan kan je dit misschien wel overwegen, maar als het al laag staat kan het bijna niet meer omlaag gaan maar alleen stijgen en dan kan het wel een pak duurder uitkomen. Vast is momenteel denk ik toch wel de betere optie