Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Deze mensen vinden dat ze een zinloze baan hebben: "Het is een heleboel gebakken lucht die ik produceer"

ADVolgens de Britse antropoloog David Graeber hebben heel veel mensen een zinloze job: werk dat niks toevoegt aan de maatschappij. Naar aanleiding van een interview met hem, ontvingen we tientallen e-mails van lezers die bekenden óók een 'bullshitjob' te hebben. 

24 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Vertel het eens aan die brandweermannen die bosbranden blussen. Aan die verpleegsters in openbare rustinstellingen die 's nachts op hun ééntje instaan voor 50 demente bejaarden. Aan die groenwerkers die in dit weer parken onderhouden. Aan de cipiers die zorgen dat criminelen achter slot en grendel blijven. Of aan de politie die ze moet oppakken. Dat hun werk nutteloze verzonnen taken zijn, Chris Deckers.
  • Marco Maerten

    6 jaar geleden
    In die plaats zouden er beter jobs zijn die onze planeet redden. Nu zijn er veel destructieve jobs zoals topwiskundigen op aandelenbeurzen. Deze zouden beter ingezet worden voor technologie in projecten die o.a uitstoot van CO-2 drastisch kunnen afremmen.
  • Christian Deckers

    6 jaar geleden
    Gino, dat overheidsdiensten vaak onderbemand zijn neemt nog niet weg dat 90% van hun taken totaal nutteloos zijn en gewoon verzonnen werden door een andere, mogelijk ook onderbemande ambtenarenkransje.
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Met onze zes regeringen voorop!
  • Ben Kabas

    6 jaar geleden
    Gebakken lucht verkopen, Mexicaanse legers, dossiers verticaal klasseren omdat een handtekening niet op de juiste plaats staat, noem het maar op, je vindt het bij onze overheid.