Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Brusselse ring rond Halle in beide richtingen weer open na zwaar ongeval gisterenavond

De Brusselse binnenring in Halle is donderdagochtend in beide richtingen weer opengegaan voor het verkeer. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Om 5.40 uur was de binnenring vrijgemaakt en om 6.25 uur volgde de buitenring. Gisteren rond 17.30 uur was een vrachtwagen op de ring rond Brussel in Halle op zijn zij terechtgekomen in de middenberm. Er ontstond een hevige brand, waardoor de brug ernstig beschadigd raakte.

57 reacties

  • Pierre Jacobs

    6 jaar geleden
    Zoals op de Franse autostrades, een doorlopende witte lijn op het rechtervak ter hoogte van de op en afritten.
  • Jan Baroen

    6 jaar geleden
    Er wordt veel gegist en gegokt over de oorzaak van dit ongeval. Is de ware oorzaak nu al gekend of is het een zoveelste onbekende oorzaak met de factuur aan de gemeenschap als gevolg?
  • Danny Govaerts

    6 jaar geleden
    Snelweg terug open door gebrek aan alternatief !! Een brug bij blootstelling aan zulke hitte is onstabiel. Het ijzer is uitgezet terwijl het beton dat niet kan.. Ik zou toch voor afbreken van de sectie opteren om de veiligheid te garanderen.
  • Conny Van den Bosch

    6 jaar geleden
    Dashcam verplichten in ieder voertuig, dan is er geen twijfel meer over wie verantwoordelijk is. En dan zullen diegenen die van op de derde rijstrook ineens beslissen om de afrit te nemen en daarbij andere weggebruikers in gevaar brengen niet langer ongestraft blijven.
  • Herwig Coryn

    6 jaar geleden
    Wanneer gaat dat eigenlijk stoppen met die vrachtwagens? We worden allemaal gestraft mede door hun roekeloos en onverantwoord rijgedrag. Vele mensen zijn het beu, maar goed beu hoor.
  1. Takelwerken gestart op viaduct van Merksem na ongeval met twee vrachtwagens: weer twee rijstroken beschikbaar, Liefkenshoektunnel tolvrij gemaakt
    UPDATE

    Takelwer­ken gestart op viaduct van Merksem na ongeval met twee vrachtwa­gens: weer twee rijstroken beschik­baar, Liefkens­hoek­tun­nel tolvrij gemaakt

    Op de Antwerpse Ring richting Gent zijn ter hoogte van het viaduct van Merksem twee vrachtwagens gebotst. Daardoor is het verkeer op de Antwerpse Ring richting Gent vanmorgen volledig stilgevallen. Er waren meer dan een uur lang drie van de vier rijstroken versperd. Rond 8.45 uur zijn de takelwerken gestart. Ondertussen zijn er weer twee rijstroken beschikbaar, maar de file blijft aangroeien. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt richting Gent om de hinder enigszins te verlichten.
    Antwerpen, Merksem
  2. Op week tijd twee mannen vermoord door hun vriendin: hoe uitzonderlijk is dat? “Copycatgedrag neemt toe”
    PREMIUM

    Op week tijd twee mannen vermoord door hun vriendin: hoe uitzonder­lijk is dat? “Copycatge­drag neemt toe”

    Zowel Dimitri (36) uit Burcht als Sam (33) uit Gent werden deze week door hun vriendin vermoord. We lezen vaak over femicide; partnermoorden door een vrouw komen immers minder vaak voor. Maar hoe uitzonderlijk is het juist? We vroegen het aan strafpleiter Jef Vermassen, die zelf al enkele vrouwelijke partnermoordenaars verdedigde. “Het zieligste voorbeeld was een vrouwtje van 80 jaar. Als haar man seks wou, moest zij meedoen of anders ‘zou ze doodgaan’.”