© SD

"Hasselt Genkt, mijn hemel! Wim Dries, waar wachten we nog op?"

Wim Dries kan de slag van zijn leven slaan. De Genkse burgemeester krijgt de kans om een stuk Hasselt aan te kopen. Niet zomaar ergens een doodlopend straatje. Neen: de begijnhofhuisjes in hartje Hasselt staan te koop, en mochten wij hem goede raad geven: koop ze!

Armand Schreurs

Zeker is dat hij tot het einde van zijn dagen handenwrijvend op deze deal zal kunnen terugkijken. Het provinciebestuur, eigenaar van de huisjes, heeft in haar oneindige wijsheid besloten om ze op de privémarkt te gooien, zodat (in het beste geval) Marc Coucke ze aankoopt om er overtollige beesten uit Pairi Daiza te huisvesten. Tegenstanders van die beslissing (zoals daar zijn: wijzelf) vinden dat de overheid dit erfgoed zelf moet beheren.

Vorige zaterdag werd in de Kern op pagina 2 in de krant gesuggereerd dat de stad Hasselt deze panden moet overnemen, maar daar kampt men met tijdgebrek. De nieuwe burgemeester moet nog geïnstalleerd worden, vervolgens moet zij drie paar schoenen aankopen die passen bij haar functie, een tweedelig mantelpak, ook een broekpak zoals Hillary Clinton er vaak een draagt,… We zijn daar nog niet meteen klaar mee.

Om te beletten dat die begijnenhuisjes ondertussen onder ons gat aan huisjesmelkers verkocht worden, moet de stad Genk - alert als men daar is - snel toeslaan. Het Hasselts Begijnhof inpalmen geeft een boost aan iedere Genkenaar. Dat moet meteen herdoopt worden tot ‘Little Genk’, zoals ‘Little Italy’ in New York City.

Eén van de huisjes wordt toegewezen als buitenverblijf voor Jef Gabriëls, met zicht op de kathedraal. Een ander aan Jani Kazaltzis voor smaakvol stijladvies. Een derde voor de brave begijntjes Zuhal Demir en Meryame Kitir. De tuin kan opgesmukt worden met mooie blinkende modellen van Ford Taunus, Ford Transit, Ford Mondeo, Ford Sierra, Ford Galaxy en Ford S-Max. De aankoop van 1,5 miljoen euro (een peulschil nietwaar? Snoepgeld!) kan medegefinancierd worden door schepen Angelo Bruno die zeer subtiel ergens in een hoek een Bruno Food Corner mag installeren.

Hasselt Genkt, mijn hemel! Wim Dries, waar wachten we nog op? Op naar de notaris!

Rode kaart

Scheidsrechter Luc Wouters was het zwarte schaap tijdens Racing Genk-KV Mechelen, omdat hij de verkeerde speler uitsloot. Had hij als burgemeester van Lummen recent iets meegemaakt dat hem van de kook bracht? Jazeker. Twee wandelende dames lieten hun honden los in natuurpark Schulensmeer. Die joegen de schapen op en één ervan viel pardoes in de Demer. Eén dame sprong meteen in lingerie in het water en redde dat schaap. Dan ben je als burgervader even het overzicht kwijt. Alle begrip.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer