Pastoor Fernand Maréchal in de kerk waar transmigranten terecht kunnen voor hulp en eten (Archiefbeeld).
Volledig scherm
Pastoor Fernand Maréchal in de kerk waar transmigranten terecht kunnen voor hulp en eten (Archiefbeeld). © Benny Proot

Priester uit Zeebrugge met de dood bedreigd omdat hij transmigranten helpt: “Het dreigt uit de hand te lopen"

Een priester uit Zeebrugge heeft doodsbedreigingen ontvangen omdat hij steevast transmigranten in Zeebrugge helpt en eten geeft. Fernand Maréchal zegt echter niet onder de indruk te zijn. 

258 reacties

  • Brigitte van der Zalm

    6 jaar geleden
    Mijn schoondochter is de 22 j vrouw die van haar fiets werd getrokken door 6 van die illegalen. 2 werden even opgepakt en lopen alweer vrij rond. Dit is België, het gaat nog erger worden. Let maar op
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Die priester een haar in de boter maar niet de balk in zijn oog.
  • DIRK VAN DESSEL

    6 jaar geleden
    Deze pastoor bevuilt het eigen nest door te collaboreren bij illegaal verblijf. Waarom wordt hij niet opgepakt en gesanctioneerd zoals wettelijk bepaald ?
  • Karel Van Geel

    6 jaar geleden
    Door het soort mensen als deze pastoor wordt het probleem enkel erger. Men moet het helpen van illegalen strafbaar maken dan is het gedaan met het promoten van illegaliteit en zullen er veel minder kandidaten naar hier afzakken. Dat deze man nu bedreigd wordt is spijtig maar heeft hij enkel aan zichzelf te danken.
  • Willy Masson

    6 jaar geleden
    Het is sowieso de fout van de kerk, in Afrika hebben de paterkes en nu nog steeds zitten verkondigen dat voorbehoedsmiddelen des duivels waren voor zieltjesgewin. Ze zijn rechtstreeks verantwoordelijk voor de bevolkingsexplosie en migratie van daar. Presenteer de rekening aan het Vaticaan.