Verdachte van vechtpartij bij concert Dimitri Vegas & Like Mike opgepakt

Een verdachte (52) van een vechtpartij in het Sportpaleis op 15 december vorig jaar is woensdagavond opgepakt door de politie van Rotterdam. Het slachtoffer van de vechtpartij raakte toen zwaargewond. De rechtbank in Amsterdam moet nu beslissen of de verdachte wordt uitgeleverd aan ons land.

inke

Op 15 december 2017 vond er een vechtpartij plaats in het Sportpaleis tijdens een optreden van Dimitri Vegas & Like Mike. Eén slachtoffer, Toon (28), raakte zwaargewond en verkeerde een tijd in levensgevaar. De Antwerpse politie startte meteen met een onderzoek. Eind april werd een oproep gelanceerd in het programma ‘Faroek’ naar tips en getuigenissen.

Er werden verschillende sporen onderzocht, maar het waren de beelden van de vechtpartij die via een anonieme tipgever waren binnengekomen, die de Antwerpse recherche naar Nederland leidden.

LEES OOK. Nieuwe beelden opgedoken van vechtpartij in Sportpaleis

Opsporing Verzocht

Na verschillende pistes onderzocht te hebben met behulp van de collega’s van de Nederlandse politie, werd er een Europees opsporingsbevel uitgeschreven. Er werd opnieuw een oproep gelanceerd naar getuigen, ditmaal in Nederland, via het programma ‘Opsporing Verzocht’. De vele tips draaiden aanvankelijk op niets uit. Een anonieme tipgever leidde de politie uiteindelijk via sociale media naar nieuwe verdachten. Er werd in samenwerking met de politie van Haarlem een mogelijke verdachte verhoord, maar ook dit spoor liep dood.

Een ander spoor leidde naar Rotterdam, waar leden van de lokale politie een mogelijke verdachte herkenden aan de hand van het opsporingsbevel. Woensdagavond kon de Rotterdamse politie de verdachte (52) arresteren. Hij wordt voorgeleid bij de rechtbank van Amsterdam, die moet beslissen over zijn uitlevering aan ons land.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER