© Instagram

Fitmama die zei dat zwangerschap geen excuus is om bij te komen, geeft fout toe

De Amerikaanse fitmama Maria Kang maakte zich niet bijzonder populair toen ze op haar Facebook schreef dat een zwangerschap geen excuus is om bij te komen. Sinds een recente fotoshoot, houdt ze er echter een andere filosofie op na.

vwh

Drie jaar geleden veroorzaakte Kang controverse omdat ze een kiekje op haar Facebook-pagina plaatste dat een rechtstreekse sneer was naar mama’s met een maatje meer. “Wat is jouw excuus”, stond er te lezen op de bewuste foto. Daarop poseerde een gespierde Kang in een fitnessbikini met haar drie zonen naast haar. De fitmama wilde, ondanks de kritiek, aantonen dat het perfect mogelijk is om na enkele bevallingen een droomlichaam te bekomen.

© Facebook

Tegenwoordig heeft Kang zelf meer rondingen. Ze is vijf kilo bijgekomen en heeft striemen op haar buik, zo blijkt uit de kiekjes van een recente fotoshoot die ze deelde via Instagram. In het bijschrift legt ze uit dat ze vroeger nogal streng was voor zichzelf. "Als er een fotoshoot op de planning stond, bereidde Kang zich voor door tien à twaalf weken te diëten en uren tijd te voorzien om zich op te maken", staat er. Die strenge regels kon ze echter zelf niet altijd volhouden.

Onlangs vroeg haar schoonzus om nog eens te poseren in een rode bikini, maar dan puur en onvoorbereid. “Ik had al vier dagen niet gesport en ik at een donut voor de shoot”, staat er te lezen. ”Ik trok mijn bikini aan en glimlachte.” Ze voegt eraan toe dat ze de voorbije jaren vaak worstelde met haar zelfvertrouwen. “Ik voelde me niet meer mooi. Mijn haar is altijd in een dotje, mijn leven staat nooit stil en sporten is een van mijn laatste prioriteiten geworden. Ik had het moeilijk om gemotiveerd te blijven, ben wat bijgekomen en mijn huwelijk stond voor enkele uitdagingen. Ik liet de buitenwereld mijn gevoel van eigenwaarde beïnvloeden en was kapot.”

Tijdens de moeilijke periode kwam Kang tot een belangrijke conclusie, die helemaal anders is dan in 2013. “Of je nu cellulitis hebt, een paar kilo meer weegt of littekens ziet - wees trots want we zijn constant in ontwikkeling en we verouderen ook. Het lichaam is onze tempel, draag er dus zorg voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer