Zelfs in San Sebastian is het erg heet.
Volledig scherm
Zelfs in San Sebastian is het erg heet. © EPA

Zuid-Europa kreunt onder extreme hitte: zelfs 's nachts nog 37 graden

Spanje en Portugal gaan gebukt onder een verschroeiende hitte. Er worden temperaturen van 45 graden en meer gemeten. In Portugal krijgt de brandweer tientallen bosbranden niet onder controle.

56 reacties

  • Lucie Vervaeke

    6 jaar geleden
    Inderdaad Defosse, mensen met een verstandelijke beperking kunnen nu eenmaal niet vatten dat de mensheid een nefaste invloed heeft op de klimaatverandering. Die zeggen steeds dat er niets aan de hand is, zielig..
  • Kirsten De Laet

    6 jaar geleden
    Aan de klagers hier aanwezig, wacht maar tot de straalstroom van positie veranderd, ge gaat nog met heimwee terugblikken op die mooie zomerse dagen en avonden. want als het nu omslaat tappen we vanuit een heel ander vaatje; west circulatie met bijhorende neerslag, frisse wind en heel veel bewolking. Dus laat de zon maar schijnen voorlopig, er is niks aan de hand en de natuur redt het wel. Heeft al voor hetere vuren gestaan.
  • Alex Terieure

    6 jaar geleden
    Hier Vlaamse Ardennen, met z'n allen tot nu buiten gezeten met een wit wijntje. 20°, meer moet dat niet zijn.
  • Patrick Voet

    6 jaar geleden
    In Estepona aan de Costa del Sol om 22 uur 27 graden. Excellent terras weertje.
  • Mich Vanderhoydonck

    6 jaar geleden
    Stop aub met paniekzaaien. Die hoge temperaturen komen enkel zeer lokaal voor op plaatsen waar wei in toeristen verblijven. In In Malaga 30 ° ,in feite t zelfde als hier bij ons.