Bizar ongeval op E40: autodief rijdt zich vast, vlucht te voet en wordt zwaar aangereden

© tlg

Bij een bizar verkeersongeval op de E40 in Oostkamp raakte zondagavond een autodief ernstig gewond. De man reed zich tijdens een achtervolging door de politie vast in een file. Hij liet de gestolen wagen voor wat hij was en besloot om te voet verder te vluchten. Maar een bestuurder kon hem niet meer ontwijken.

gjs, tlg

De 25-jarige man stal de Opel Meriva zondagmiddag in Bredene. Hij reed de snelweg op, maar viel wellicht zonder brandstof in Westkerke. Hij stapte naar het tankstation verderop en haalde een bidon brandstof. Toen hij de tank bijgevuld had, merkte een motard van de wegpolitie hem op. Die maande hem aan om te vertrekken en om hem te volgen naar het politiekantoor even verderop in Jabbeke.

De dief volgde, maar in plaats van af te slaan aan het politiekantoor gaf hij gas bij en draaide hij de snelweg opnieuw op in de richting van Brussel. In Oostkamp kwam hij echter in een file terecht. Hij sprong uit de wagen op de linkerrijstrook en klom over de middenberm. Maar toen hij de rijvakken voor de tegenliggers wilde kruisen werd hij door een Britse wagen aangereden. De jongeman verkeert in levensgevaar.

Het ongeval veroorzaakte lange files. In de richting van de kust liep de wachttijd tot meer dan een uur op. En ook richting binnenland vormde zich al snel een kilometerslange file. Intussen is de rijbaan wel volledig vrij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen