Brand Lier
Volledig scherm
Brand Lier © Klaas De Scheirder

Brandweer moet hele nacht nablussen na Grote natuurbrand op Netedijk in Lier

Ter hoogte van het jachthaventje in Emblem op de grens met Lier woedt momenteel een grote natuurbrand. Een grasveld met hooi is in brand gevlogen, brandweer Rivierenland was meteen ter plaatse. Er zijn geen gewonden. De brandweer blijft de hele nacht nablussen.

3 reacties

  • Jan Sierens

    6 jaar geleden
    Het is overal kurkdroog. Voor zelfontbranding van hooi moet je vocht hebben, om broei te veroorzaken. Op basis van het aantal brandende peuken dat dagelijks buiten gekieperd wordt; en het recht dat sommige rokers hun toe eigenen om dat te doen; is de kans dat het aangestoken werd door een brandende peuk is veel groter.
  • Udo Jansens

    6 jaar geleden
    Zelfontbranding, laat me daar ernstig over twijfelen!Het was al dagen veel warmer en het grote aantal fietsers dat daar passeert zou al eerder alarm geslagen hebben als er rook zou te zien zijn, want iets dat smeult binnen in geeft evengoed rook. Mij lijkt het eerder op een achteloos weggegooide sigaret door een voorbijrijdende fietser.Want hoe warmer hoe minder verstand de mensen lijken te hebben, getuige daarvan de vele berichten over achtergelaten dieren en zelfs kinderen in snikhete wagens.
  • Kristof france

    6 jaar geleden
    Voor een natuurbrand, ramen en deuren sluiten. Kan het nog zotter. trouwens bij nieuwbouw mag de ventilatie niet uitgezet kunnen worden.