© Isopix

Doutzen Kroes breekt een lans voor het geven van borstvoeding

Het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes (33), zelf moeder van twee, heeft op Instagram een post gedeeld ter gelegenheid van Breastfeeding Awareness Month. Daarin wil ze vrouwen een hart onder de riem steken die het niet makkelijk hebben om borstvoeding te geven, om welke reden dan ook. Ze kreeg meteen bijval van haar Victoria's Secret-collega Candice Swanepoel.

flb

Doutzen Kroes is zelf mama van Phyllon Joy (7) en Myllena Mae (4) en duidelijk een groot voorstander van het geven van borstvoeding. Augustus is Breastfeeding Awareness Month en dus wijdde het Nederlandse model er een bericht op Instagram aan, samen met een zwart-witfoto waarop ze borstvoeding geeft. Daarin neemt ze het onder meer op voor vrouwen die soms niet in staat zijn om borstvoeding te geven.

"Ik wil graag even stilstaan bij de ernstige uitdagingen die het moeilijk en bijna onmogelijk kunnen maken voor sommige vrouwen om borstvoeding te geven", klinkt het. "Dit is het resultaat van gaten in het beleid en een cultuur die vrouwen, het heilige geboorteproces, het moederschap of het vrouwelijk lichaam niet respecteert." Daarbij verwijst ze onder meer naar vrouwen die te snel weer aan het werk moeten na de bevalling en het feit dat sommige baby's na hun geboorte van hun moeder worden gescheiden.

Van cruciaal belang

"Veel vrouwen geven de eerste paar weken na de bevalling geen borstvoeding meer vanwege de pijn, het ongemak en geen betaald zwangerschapsverlof. Daarom zijn ondersteuning en de gemeenschap die je omringt van cruciaal belang", besluit ze.

Ze geeft alvast zelf het 'goede' voorbeeld, en kan ook rekenen op steun voor haar collega Candice Swanepoel. "Perfect gezegd", reageerde die en ze deelde meteen ook een foto van zichzelf en haar zoon Anacan terwijl ze die borstvoeding aan het geven is.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer