© youtube

Ex-presentatrice over haar verslaving: "Het is een wonder dat ik nog leef"

De Nederlandse ex-presentatrice Jessica Broekhuis (52) raakte door haar verslaving aan drank, cocaïne en gokken alles kwijt. In haar onlangs verschenen boek 'STOP, het verdriet van een verslaving' beschrijft ze hoe ze na een succesvolle carrière in de goot belandde met een schuld van 130.000 euro.

malbrechts

Bij ons is ze misschien niet zo bekend maar in Nederland was Jessica een veel gevraagde presentatrice. Jessica komt na haar studies communicatiewetenschappen en politicologie terecht in de tv-wereld en voelt zich daar onmiddellijk thuis. Ze lijkt als jonge spring-in-het-veld alles mee te hebben, scoort de ene presenteerklus na de andere, verdient goed haar boterham en vertoeft iedere avond wel op één of ander feestje. Maar zoals vaak het geval is, kan schijn zwaar bedriegen en in werkelijkheid scoort ze de ene verslaving na de andere. Die opeenhoping van problemen betekenden op haar 46ste ook haar ondergang.

Het witte goudHet begon allemaal op haar 18de. De jonge Jessica maakt voor het eerst kennis met cocaïne. Haar eerste lijntje smaakte zo goed dat ze maanden nadien nog verlekkerd aan die eerste keer dacht. Het duurde dan ook niet lang of er ging 8 gram per dag door haar neusgaten. Dit kon perfect gecombineerd worden met een hardnekkige alcoholverslaving want de coke zorgde ervoor dat ze niet meer dronken werd.

De televisiezender AVRO, waar Jessica voor werkte, had haar intussen op non-actief gezet. Waar geld vroeger geen enkel probleem was om haar coke- en drankverslaving te bekostigen moest er nu toch een lening worden aangegaan om haar dagelijks gebruik te kunnen blijven betalen.

WiethandelAls het Jessica uiteindelijk lukt om van de drank af te blijven en om dat te vieren een gokje waagt, wint ze 2.500 euro en raakt verslaafd aan gokken. Intussen blijft haar cocaïneverslaving haar 8 gram per dag kosten. Omdat de schulden zich blijven opstapelen besluit Jessica de wiethandel in te gaan. Deze stap leidt tot allerlei foute toestanden compleet met bedreigingen, een ripdeal en zelfs de aanschaf van een pistool.

Het zal nog tot haar 46ste duren, na een poging tot zelfdoding in een plaatselijke supermarkt, voor ze naar Zuid-Afrika reist om definitief af te kicken.

CleanOndertussen is ze 6 jaar clean en heeft haar leven weer onder controle. Als gevraagd wordt naar de belangrijkste les die ze uit haar leven leerde is het antwoord: 'Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer