De nazi's hielden zich tijdens Wereldoorlog Twee bezig met het ultrageheime Project Riese, waarbij door naar schatting 30.000 krijgsgevangenen en arbeiders een enorm ondergronds netwerk werd uitgegraven. Hier in Walbrzych in Polen zou de nazitrein verstopt zijn.
Volledig scherm
De nazi's hielden zich tijdens Wereldoorlog Twee bezig met het ultrageheime Project Riese, waarbij door naar schatting 30.000 krijgsgevangenen en arbeiders een enorm ondergronds netwerk werd uitgegraven. Hier in Walbrzych in Polen zou de nazitrein verstopt zijn. © AFP

De jacht op de legendarische nazitrein vol goud, een vat vol frustratie: schattenjagers scheiden de wegen

In 2015 was het een verhaal dat wereldwijd met rillingen van opwinding gepaard ging. Twee schattenjagers claimden een legendarische nazitrein vol goud gelokaliseerd te hebben, met in de gepantserde wagons een weelde aan schatten en militaire geheimen. Maar vele graafacties later is de mysterieuze trein nog altijd niet gevonden. Het lijkt een straatje zonder einde te worden. En dat heeft tot ruzie geleid bij de twee goudspeurders. Hun wegen scheiden nu.

23 reacties

  • Steven Avonts

    6 jaar geleden
    Die is nog steeds onderweg naar de zee, den nmbs heeft deze gehuurt. Rijdt klein beetje met vertraging, das alles.
  • Gerrit Mangé

    6 jaar geleden
    Hoe groot is dat gangencomplex dan wel?
  • raymond van der craen

    6 jaar geleden
    Het kan toch zo moeilijk niet zijn die gangen van dat complex in de buurt van Walbrzych grondig te onderzoeken met professioneel materiaal dan weet men meteen of die trein echt is of een verzonnen fabeltje.
  • Peter Simons

    6 jaar geleden
    Dat goud en al de rest is allang opgesoupeerd !
  • Maarten Jacobs

    6 jaar geleden
    Zal wel meegepakt zijn door een ufo ofzo