De twee mannen werden aangevallen door hun bovenburen.
Volledig scherm
De twee mannen werden aangevallen door hun bovenburen. © Jürgen Eeckhout

Man beschuldigd van homofoob geweld in Gent riskeert 2 jaar cel, vrouw vrij onder strenge voorwaarden

De man die gisteren is opgepakt na het geweld op een homokoppel in Gent, blijft aangehouden. Hij riskeert een celstraf van twee jaar voor slagen en verwondingen met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Als het homofobe karakter van de feiten wordt bevestigd, verdubbelt die maximumstraf. De vrouw die bij hem was, is vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. 

30 reacties

  • Luc Cuypers

    6 jaar geleden
    Vrij onder voorwaarden …. dat kennen we !
  • Freddy van Puymbrouck

    6 jaar geleden
    Een straffeloos en hopeloos verloren land dat is wat er van mijn eens zo mooie vaderland geworden is.Indien er met de verkiezingen niet anders gestemd gaat worden al is het maar om een signaal af te geven dat het zo niet verder kan zullen de Belgen er zelf om gevraagd hebben,helaas!.
  • Erwin VD

    6 jaar geleden
    Net gelezen dat deze daders (23j en 21j) , afkomstig van Kosovo & Bulgarije, al eerder gekend zijn bij het gerecht voor geweld en diefstallen. Wie verbaasd het? Wat doen die hier eigenlijk nog? gooi ze gewoon buiten België. Dit geweldplegend en waarschijnlijk van het OCMW levend crapuul dulden we niet hier!
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Wanneer laten de andere bewoners van dat appartement zich eens horen? Verjaag dat homohatende koppel uit jullie buurt,maak ze het leven zuur dat ze vanzelf vertrekken zo wordt duidelijk dat onze maatschappij homohaters níet tolereert want op justitie moeten we niet rekenen! Eruit met zulk tuig en wees eens solidair met je eigen volk!
  • Ronald Rutsaert

    6 jaar geleden
    In een vorig artikel las ik dat deze vrouw reeds een ellenlang strafblad heeft. Toch vind justitie weer een reden om dit gespuis vrij te laten ! Begrijpen wie begrijpen kan !!