© WDK

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Argenta dat kantoren sluit? Wij willen net uitbreiden!”

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) wil dat er een heroriënteringsfonds komt voor mensen uit de banksector die hun job verliezen. Er is intussen ook positief nieuws uit de bankenwereld zelf: de Antwerpse bank Argenta werft volop aan. De dag nadat ING België had aangekondigd dat het duizenden mensen wil ontslaan, heeft Argenta zestien nieuwe vacatures op zijn website gezet.

cw

“We hebben dit jaar al 183 mensen aangeworven en dat aantal zal zeker nog oplopen”, zegt Anne Coppens, commercieel directeur bij Argenta. “Wij hebben zelfs moeite om sommige jobs ingevuld te krijgen. De mensen die bij ING België worden ontslagen, mogen komen solliciteren.”

Sinds eind augustus heeft de bank op haar website zelfs meer dan honderd vacatures geplaatst. De profielen zijn heel divers. “Wij zetten in op digitalisering, maar we hebben ook werknemers nodig die aan klanten kunnen uitleggen hoe een belegging werkt en een vertrouwensband kunnen opbouwen. Bankiers kunnen niet zomaar door robots worden vervangen.”

De bank wil haar kantorennetwerk in de komende jaren zelfs nog uitbreiden. “Elke klant moet in maximaal tien minuten in een Argenta-kantoor kunnen zijn”, zegt Anne Coppens.

Economisch expert Pascal Paepen wijst nog op een ander voordeel van Argenta. “De bank staat niet op de beurs, waardoor het geen rendement van 10% per jaar aan haar aandeelhouders moet garanderen.”

Intussen loopt de verwachte schade van de herstructurering bij ING België verder op. De bank kondigde aan dat het aantal naakte ontslagen tegen 2021 kan oplopen tot 1.700. Maar de Beroepsvereniging van Zelfstandige Financiële Bemiddelaars (BZB) waarschuwt dat het aantal ontslagen kan oplopen tot 2.700 of meer. “ING houdt er geen rekening mee dat ook veel kantoren die door een zelfstandige worden uitgebaat, de deuren zullen moeten sluiten”, zegt Albert Verlinden, voorzitter van BZB.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER