Lize Feryn bikini bodyshaming
Volledig scherm
Lize Feryn bikini bodyshaming © RV

“Je bent lelijk mager”: psychologe legt uit waarom we zo kritisch zijn voor slanke mensen

Na Griet Van Hees is nu ook Lize Feryn het slachtoffer geworden van thinshaming. “Lelijk mager”, schreef een vrouw onder haar vakantiekiekje in bikini. Zowel de foto als de commentaren lokten heel wat reacties uit. Maar waarom zijn we zo kritisch voor een maatje minder en welke impact heeft het? Wij legden ons oor te luisteren bij klinisch psycholoog-psychotherapeut en praktijkhoudster van het Centrum voor Eetstoornissen Sophie Pollock.

17 reacties

  • Charlie Sieber

    5 jaar geleden
    Ik vind slanke mensen mooier, de ander vindt vollere mensen mooier, de ander vind dikke mensen mooier, snap het probleem niet. Iemand uitmaken dat hij/zij te dik/slank/mager/ is idioot. Kijk naar jezelf en ben tevreden met jezelf, en bemoei je minder met andermans zaken. Vaak heeft dat te maken met afgunst, jaloezie of gewoon om mensen te kwetsen om jezelf beter te voelen. Hoe laf kan je zijn ?
  • Robin Verdonck

    6 jaar geleden
    Da de mensen keer stoppen mee hun vleeskeuringen en mensen af te breken voor hoe ze der uitzien. Een mens is nu éénmaal nie perfect kwa innerlijk en uiterlijk . Beetje realistisch blijven zou bij velen nie misstaan buiten naar perfectie te streven !
  • Tina Colpaert

    6 jaar geleden
    Niks mis met slanke mensen maar sommige zien er echt ziekelijk mager uit en dat is niet mooi idem iets zwaardere geen probleem moddervet niet schoon!
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Jaloezie! En omdat slanke mensen je met je neus op het feit drukt dat je zelf te dik bent en aangezien het makkelijker is om anderen neer te halen dan zelf op te klimmen ... moet je het verder niet zoeken.
  • Marie-Jose Heyman

    6 jaar geleden
    de een is te mager de ander te dik kijk in de spiegel ben je tevreden met je lichaam zo ja zwijg dan over anderen want je weet nooit wat die mensen voor gezondheids problemen hebben wees te treveden met je zelf en laat de anderen met rust een tevreden persoon over haar lichaam