BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Zuhal Demir: "Deurwaarders moeten mensen met schulden beter begeleiden naar hulpverlening"

Staatssecretaris voor Armoedebestrijding Zuhal Demir (N-VA) is voorstander van eenvoudigere invorderingsprocedures bij gerechtsdeurwaarders voor mensen met schulden, maar wil tegelijkertijd extra bescherming invoeren voor mensen in financiële moeilijkheden. Ze reageert daarmee op een rapport over de toekomst van de functie van gerechtsdeurwaarder, dat door twee onafhankelijke experts is opgesteld in opdracht van minister van Justitie Koen Geens (CD&V). 

35 reacties

  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Toch niet Willy, maar ook geen N-VA papegaai dié alles wat de grote leider zegt blindelings slikt. Probeer zelf eens na te denken en luister eens naar meerdere klokken.
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Uit sommige reacties hieronder kan men afleiden dat een schuldenaar zijn plan moet trekken en dat een deurwaarder malafide is. Vergeet niet dat juridisch gezien "goede wil" belangrijk is. Een schuldenaar die beroep doet op het OCMW toont aan dat die zijn probleem wil oplossen en een deurwaarder dient hieraan mee te werken.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    De oorzaken van armoede moeten eerst aangepakt worden, want die spectaculair gestegen sinds Demir haar partij aan het bewind is.
  • Yannik Samoy

    6 jaar geleden
    Het gaat erom dat mensen met schulden bij het OCMW aankloppen voor bescherming maar aldaar te horen krijgen dat hun schulden niet hoog genoeg zijn en de wachtlijsten te lang om beschermd te worden door de schuldbemiddeling. Hier wil mevrouw Demir iets aan doen zodat deze mensen niet verder in de problemen geraken.
  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Budgetbeheer zou een vak op school moeten zijn. Kinderen krijgen dat niet altijd mee van de ouders. Ik vind dit eigenlijk een goed initiatief want dan wordt ook duidelijk wie een echt slachtoffer is en wie een gat in zijn hand had. Soms maakt een partner schulden en draait de andere partner er voor op die van niks wist. Ja, ja.