Direct naar artikelinhoud
Auto's

Tesla verliest 11.000 euro per verkochte auto

Tesla verliest 11.000 euro per verkochte auto
Beeld Tesla

Tesla verliest nog altijd fors op een verkochte auto, terwijl Ferrari per auto 70.000 euro winst maakt. Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse econoom Ferdinand Dudenhöffer. 

De wetenschapper onderzocht hoe groot de marge op elke verkochte auto is. Het Oostenrijkse blad Industriemagazin publiceerde cijfers waaruit blijkt dat Ferrari ruim 69.000 euro winst maakt per verkocht voertuig. Daarmee heeft het een enorme voorsprong op nummer twee: Porsche. De winstmarge van dat bedrijf ligt met 17.000 euro op hetzelfde niveau als vorig jaar. 

Maserati maakt 5.000 euro winst per auto en BMW, Mercedes en Audi gemiddeld zo’n 3.000 euro per auto. Volvo zit daar net onder. Jaguar LandRover is hekkensluiter met slechts 800 euro per auto. Grote verliezers zijn Tesla met een verlies van 11.000 euro op elke geleverde auto, en Bentley met zelfs 17.000 euro. Bij Bentley wordt echter fors geïnvesteerd in elektrische aandrijving en die kosten drukken zwaar op de winstmarges. De cijfers zijn gebaseerd op de resultaten van de eerste zes maanden van dit jaar.