Nieuwe school in Genk biedt gratis opleiding om te leren coderen

BeCode, de codeerschool die mensen gratis een opleiding aanbiedt voor webontwikkelaar, komt binnenkort naar Genk. Dat schrijft VRT NWS. Vanaf oktober kunnen kandidaten er leren coderen op de nieuwe technologiecampus T2 . Het is de derde vestiging van de school in België, na Brussel en Charleroi.

kops

De organisatie opende de eerste school in Brussel in maart vorig jaar en heeft sindsdien met succes meer dan 150 mensen opgeleid tot webprogrammeur. Cédric Swaelens, COO van BeCode, licht toe: “Bijne 80 procent van de afgestudeerden is intussen als webontwikkelaar aan het werk of heeft een eigen bedrijf gestart. Sommigen specialiseerden zich ook verder in bijvoorbeeld de blockchain-technologie.”

De succesvolle codeerschool komt nu ook naar Vlaanderen. Op 1 oktober start de cursus in Genk, op de nieuwe technologiecampus T2 op het Thor Park. Later hoopt BeCode ook nog een vestiging te openen in Antwerpen.

De nood aan zo’n school in Vlaanderen is hoog: “Ook in Vlaanderen zijn bedrijven dringend op zoek naar ICT-specialisten. We moeten dus elk ICT-talent aanspreken.” De opleiding wordt bewust erg laagdrempelig gehouden. Zo is de cursus gratis en toegankelijk voor zowel jong als oud. Een diploma is niet nodig om je kandidaat te stellen.

De opleidingen in Genk zullen mee gefinancierd worden door het Europees Sociaal Fonds. “Iemand die langdurig werkloos is, heeft natuurlijk geen geld op overschot voor die opleidingen. Voor de financiering van de opleidingen rekenen we daarom op steunen van de overheid en ondernemingen en op mecenaat”, aldus Karen Boers, CEO van BeCode.

Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website nl.becode.org.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer