Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Politie voert extra controles uit op treinen van en naar Brussel om illegale transmigranten te klissen

TransmigrantenEr komen extra politiecontroles op de treinen van en naar Brussel in de strijd tegen mensensmokkel en illegale transmigratie. Dat maakte vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) vandaagg bekend. De Dienst Vreemdelingenzaken zal in zijn gesloten terugkeercentra prioritair capaciteit voorzien voor transmigranten die worden opgepakt. Ook op de andere 'aanvoerlijnen' die door mensensmokkelaars gebruikt worden, zullen scherpere controles gebeuren.

46 reacties

  • jaak Peeters

    6 jaar geleden
    Komaan zeg. Als Francken en Jambon niets (kunnen of mogen van Europa) doen, krijgen ze bakken kritiek; als ze wel iets doen is het symptoombestrijding. Stuurlui staan aan wal, maar of dat ook de beste stuurlui zijn? De verstandigsten zijn het in ieder geval niet.
  • Peter Janssen

    6 jaar geleden
    Symptoombestrijding dat óns nog geld kost ook,veel blabla en verder dweilen met de kraan volop open voor íllegalen. Jambon en co verzaken hun plícht als overheid maar de eigen bevolking pluimen en bestelen, daar zijn ze kampioen in! Dit is misdadige nalatigheid van de (r)overheid!
  • Franc saas

    6 jaar geleden
    controle doen is natuurlijk niet genoeg, dit kost handen vol geld en allemaal verloren geld .Controle doen , oppakken en terug vliegen ( met 20-30 personen ) met militair vliegtuig is de enige oplossing , wat niet belet dat ze hier de week nadien terug staan .
  • marcel mampaey

    6 jaar geleden
    al die roepers hieronder hebben zelf nog niets gedaan alleen op de verkeerde partij gestemd.
  • Jan Van Rompaey

    6 jaar geleden
    Wat een gedoe. Een vingertje omhoog steken en daar blijft het bij. Pikt die wanbetalers van de trein en sluit ze op met een systeem van dwangarbeid. Ze zijn allemaal jong genoeg om te werken voor hun kost en inwoon. Dus helemaal geen leefloon, huursubsidies e.a. Ten andere waarom betalen de politici niet hun eigen treinticket?