Patricia van Oppen: 'Ik denk weleens: ik ben in dit vak beland ­omdat ik mijn eigen angst wilde onderzoeken.'
Volledig scherm
PREMIUM
Patricia van Oppen: 'Ik denk weleens: ik ben in dit vak beland ­omdat ik mijn eigen angst wilde onderzoeken.' © Ivo van der Bent

Zo ga je om met angst: "Vermijden van angst zorgt voor grotere problemen"

Het ParoolHoogleraar Patricia van Oppen (55) behandelt al bijna dertig jaar mensen met angsten. 'Cruciaal bij de behandeling van angst is dat je er niet voor wegloopt.'

3 reacties

  • Patricia Vanneste

    6 jaar geleden
    Ik heb de volgende angsten: op een brug lopen, een trein of bus opstappen, op een grote plein toekomen waar er veel mensen zijn, alsook een volle terras voorbij komen....ik moet morgen naar Brussel vanuit Halle en ik heb nu de paniek....neem hiervoor medicatie, maar helpt niet...... ( alles draait, loop altijd scheef, links veel enz....) Enige oplossing: me aan iets vasthouden, dan gaat dat over na 2 min ongeveer, is echt vervelend!!!!
  • Rene Dannau

    6 jaar geleden
    ik heb een permanente angst voor winkels iedere week is er wel iets duurder ook brandstof stations lijken me heel onvriendelijk.
  • Hilde

    6 jaar geleden
    Het gaat alleen over angst van een bepaald iets, veel mensen krijgen zomaar een angst aanval en weten niet waarom, dit zou wel een opsteker zijn als men eens vertelde vanwaar dat komt.