photo news
Volledig scherm
© photo news

"Vlaamse doelstelling van 7,5 procent elektrische wagens in 2020 is onrealistisch"

Van de nieuw verkochte wagens was 0,51 procent in de eerste helft van dit jaar volledig elektrisch. De doelstelling van de Vlaamse overheid dat de volledig elektrische wagen tegen 2020 een marktaandeel van 7,5 procent zou halen is "onrealistisch". Dat meldt mobiliteitsclub VAB, die onderzocht wat de consument hiervan denkt en wat een doorbraak in de weg staat.

86 reacties

  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    Als in Belgie de overheid niet genoeg geld heeft, vrijwel hoogste belastingen in de wereld, dan is het probleem niet te zoeken bij de inkomsten. Electrische auto's zullen de tax inkomsten enorm doen dalen. DAT is de reden waarom overheden geen grote fan zijn van elektrische auto's. Maar net zoals de opgang van Bitcoin zal ook de electrische auto niet te stoppen zijn. Ik verwacht dat wanneer elektrische voertuigen goedkoper worden dan 'gewone' auto's de toename exponentieel zal worden.
  • Gerrit Mangé

    6 jaar geleden
    En waar gaan ze blijven met al die afgedankte batterijen? Na 5 tot 7 jaar moeten die allemaal vervangen worden hé en das ook niet gratis. Als bovendien Doel uitvalt hebben we geen elektriciteit meer. Alle lichten uit.
  • Ronny Biesen

    6 jaar geleden
    Geen reden om te twijfelen aan de Vlaamse overheid??? Tommelein, iedere Vlaming twijfelt aan elke overheid in Belgie.
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Het echte probleem is dat Vlamingen de Vlaamse regering niet meer vertrouwen . Ben Weyts bijvoorbeeld draait zoals de wind en tita Tommelein probeert hem nog te overtreffen . Met zulke slechte regering kan je geen toekomstplannen maken.
  • willy cornille

    6 jaar geleden
    Kan iemand mij vertellen in welke wagens onze excellenties en hun familie privé rondrijden? Geef al onze ministers een budget van max. 50000 euro voor hun vaste dienstwagen én hij moet een zero uitstoot hebben, dus elektrisch of waterstof. Als ze er niet in slagen moeten ze ontslag nemen, want dan zijn ze onbekwaam om zelf uit te voeren wat zij de bevolking wil opleggen. 50000 euro is voor Jan Modaal in Belgie reeds een enorm bedrag. Dit alles mag tegen 2025 voor mij. Ik wacht.