Direct naar artikelinhoud
Film Fest Gent

Film Fest Gent pakt uit met namen als Robert Redford, Casey Affleck en Lukas Dhont

Een scène uit 'Coureur' van Kenneth Mercken.Beeld rv

Film Fest Gent heeft zijn officiële affiche en tien nieuwe filmtitels bekend gemaakt voor de 45ste editie in oktober dit jaar. 

Naar goede gewoonte programmeert het Gentse filmfestival verschillende films uit buitenlandse hoek. Zo is er bijvoorbeeld Transit, een vluchtelingendrama van de opkomende Duitse regisseur Christian Petzold. Gräns van de Iraanse regisseur Ali Abbasi gaat dan weer over een grenswachter die emoties kan ruiken. En de Italiaan Paolo Sorrentino presenteert Loro, zijn langverwachte biografische film over Silvio Berlusconi. 

Maar er staan ook bekende namen uit Hollywood op het programma. In The Old Man and the Gun van David Lowery speelt Oscar-winnaar Robert Redford naar eigen zeggen zijn allerlaatste rol. Naast Redford is ook Casey Affleck, die al meermaals samenwerkte met Lowery, te zien in de film. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Forrest Tucker, die op 70-jarige leeftijd ontsnapte uit de gevangenis en vervolgens een reeks gewaagde overvallen pleegde.

De affiche voor de 45e editie van Film Fest Gent.Beeld Film Fest Gent

Nog op de affiche van Film Fest Gent: The Sisters Brothers van Jacques Audiard is een donkere western over twee huurmoordenaars op jacht naar een goudzoeker. Voor zijn eerste Engelstalige langspeelfilm werkte Audiard samen met een paar grote namen uit Hollywood: Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix en John C. Reilly. In het verleden schreef en regisseerde de Fransman onder meer De rouille et d'os met Matthias Schoenaerts en Marion Cotillard.

Film Fest Gent blijft echter het belangrijkste Belgisch filmfestival en dus staan er ook uit eigen land titels op het programma. Eerder maakte het festival al bekend dat Girl, de debuutfilm van Lukas Dhont, het filmfestival zal openen. Maar ook Coureur, het regiedebuut van ex-wielrenner Kenneth Mercken gebaseerd op zijn eigen ervaringen, zal te zien zijn in Gent. 

De 45ste editie van Film Fest Gent loopt van 9 tot 19 oktober. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op 20 september.