Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © iStock

Los jij onze maandagpuzzel op? Hoelang duurt een kwartier?

We trappen de week af met een maandagpuzzel. Vergeet even dat je voortdurend een klok, stopwatch en timer voorhanden hebt in je telefoon. Kan jij vijftien minuten meten met niets anders dan deze twee oude zandlopers? 

10 reacties

  • emiel wouters

    6 jaar geleden
    Alle twee gelijktijdig omdraaien. als 7 min leeg is, de 7omdraaien. als 11 leeg is, is 7min juist 4min gezakt.. Alle twee terug omdraaien en als 4 leeg is en dan is 11 ook 4 min gezakt. 11+4=15
  • andré joye

    6 jaar geleden
    koop u een chronometer en ge zijt er vanaf.
  • Bart Decock

    6 jaar geleden
    2de klopt wel, als je eerst beide zandlopers laat lopen en de kleine omdraait als deze leeg is, dan heb je nadat de grote is uitgelopen al 4 minuten zand laten lopen in de kleine zandloper, de 3minuten die nog over is in de kleine zandloper telt niet meer mee aangezien je deze onmiddelijk omdraait. Dan heb je 11 minuten (grote zandloper) +4 minuten = 15 minuten
  • Michael Ceelen

    6 jaar geleden
    De kleine zandloper heeft de 2de keer 4 minuten gelopen! Als je die terug omdraait dan loopt die opnieuw 4 minuten. 4 + 11 = 15. De 2de oplossing is juist en de beste!
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    Jongens, logica is duidelijk niet iedereen gegeven. Als een zandloper 4 minuten doorlopen heeft, en je draait hem om, dan zit het zand voor 4 minuten aan de bovenkant. En dus zal de zandloper weer 4 minuten lopen. Een beetje nadenken voor het reageren zou veel voorkomen.