Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © BELGA

Drie tijdelijke slachtvloeren in Vlaanderen voor Offerfeest

Moslims van over de hele wereld vieren morgen - traditioneel op de derde dag van de jaarlijkse bedevaart naar Mekka - het Offerfeest. In Vlaanderen worden drie tijdelijke slachtvloeren ingericht waar enkel verdoofd mag worden geslacht, in Brussel zijn er geen.

25 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Marianne: de Joden mogen dat ook, en het zijn net zij die klacht hebben ingediend bij de Raad van State tegen het algemeen verbod op onverdoofd slachten. Het zal me dus benieuwen of Weyts het vanaf volgend jaar écht gaat durven verbieden. En @Luc Janssens: als je halalvlees wil verbieden, moet je wel consequent zijn en kosjer vlees ook willen verbieden!
  • Mortelmans Jan

    6 jaar geleden
    Ze mogen ook schenken voor een goed doel,dat is evenwaardig als slachten. Maar ja,dat vult de diepvries niet,en dat vinden ze ook zeer belangrijk.
  • Jose Van Hauwaert

    6 jaar geleden
    Oh toch Mohamed Kabal. Veel minder dan voorheen en vanaf volgend jaar nog minder. Dat u ideologische vriendjes het vlees dan elders gaan halen, mag zijn, maar feit is, in België is het vanaf 1 januari 2019 illegaal dus strafbaar, met nasr mijn mening, hele mooie straffen..
  • Tarik Akan

    6 jaar geleden
    Moslims slachten verder in landen van herkomst en in Afrika waar het vlees in de eerste plaats toch voor bedoeld is. Het enige dat BE bereikt heeft, is met het verbod de potentiĕle inkomsten voor de BE veehouder en slachter droogleggen. Bravo!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Religies en aanverwante collectieve waanzin moeten verboden worden. Allemaal, zonder uitzondering.