VIDEO. Mogelijk kankerverwekkende stof in kunstgras

Een reportage van het Nederlandse tv-programma Zembla onthulde gisterenavond dat er mogelijk kankerverwekkende stoffen zitten in kunstgrasvelden. In Engeland en de VS wordt al het verband onderzocht tussen kanker bij sporters en spelen op kunstgras. De voorzitters van Limburgse clubs met een kunstgrasveld zijn voorlopig nog niet ongerust.

RD, video: JG

Gisteren werd de laatste hand gelegd aan het nieuwe kunstgrasveld op het jeugdcomplex van STVV. Het Nederlandse bedrijf Sports Pitch Engineering verspreidde 50 ton rubberen korrels en 20 ton kurk op het gloednieuwe veld. “Ik heb de heisa ook gehoord”, zegt zaakvoerder Rob de Heer. “Maar hier kunnen ze gerust zijn. Onze korrels komen uit Duitsland en daar zijn de wetgeving en kwaliteitsnorm veel strenger.”

Kunstgrasvelden worden bedekt met rubberen korrels die meerdere functies hebben. Ze simuleren het stuiten van een bal zoals op een normaal grasveld, vangen de schokken op en zorgen ervoor dat een speler kan doorglijden wanneer hij een tackle inzet. Maar diezelfde rubberen korrels vormen ook al een tijdje bron van discussie.

Bekijk hier alvast de video, het volledige artikel over de onrust om kunstgras leest u via deze link.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer