TONY VAN GALEN
Volledig scherm
© TONY VAN GALEN

Moslims vieren Offerfeest: vijf dingen die je (misschien) nog niet wist

Overal ter wereld, dus ook in België, vieren moslims vandaag en de komende drie dagen het Offerfeest. Dat vindt plaats tijdens de twaalfde en tevens laatste maand van de islamitische kalender en wordt door veel mensen geassocieerd met het slachten van een schaap. Maar het is veel meer dan dat. Daarom: vijf dingen die je (misschien) nog niet wist over het Offerfeest.

36 reacties

  • Siemen Claeys

    4 jaar geleden
    Wat er ook gedaan wordt, sorry kan niet we zijn in grote gezondheidcrisis met corona. Alle evenementen worden afgeschaft, offerfeest kan maar met bubbel van 5 zoals iedere burger in Belgie. Iedereen gelijk gelijk welk geloof je ook hebt.
  • censor

    6 jaar geleden
    godsdienst is uitgevonden door een pientere ...na het christendom is de Mohammed op het toneel verschenen, eeuwen erna, toen bedacht men ook: héla, die christenen kun je manipuleren, wij gaan dat ook doen en de islam invoeren ... iedereen onderdrukken en manipuleren en er een staatsgodsdienst van maken, zo is iedereen onder controle...
  • Robert Van Garderen

    6 jaar geleden
    5 dingen waarin ook totaal niet geïnteresseerd ben. Sprookjes geloven is een privézaak.
  • Elsje vervoort

    6 jaar geleden
    Offerfeest? Is dat zoiets als de incas's die het hart uit levende mensen sneden in de hoop op wat regen maar dat uiteindelijk toch niet kregen? Nee bedankt, die walgelijke beestenboel van proleten interesseert mij geen sikkepit. Ze mochten het liefst gisteren al verboden hebben. Als we onszelf nog als beschaafd willen beschouwen tenminste.
  • Uto Tromp

    6 jaar geleden
    Ach een varken krijgt ook een pin in de kop of een stroomslag maar is nog nie dood als het mes komt. Denkt u ook dat elk varken dood is alvoordat de ingewanden eruit worden gehaald er is gewoon geen tijd om dat te checken u wilt toch goedkoop vlees?