AFP
Volledig scherm
© AFP

Gemeente Bonheiden ontmantelt oude diesels en stapt over op elektrische deelwagens

In Bonheiden heeft het gemeentebestuur beslist om oude dienstvoertuigen te ontmantelen in plaats van ze tweedehands te verkopen. Voor personeelsverplaatsingen wil de gemeente overstappen op een deelsysteem met bij voorkeur elektrische wagens.

9 reacties

  • Peter Bosmans

    6 jaar geleden
    Onze gemeenten hebben duidelijk een luxe probleem, te veel geld zeker. Het is te vroeg om op de elektrische kar te springen en ecologisch gezien lijkt het mij toch beter deze oude wagens te verkopen. Elke niet gebouwde nieuwe wagen is een ecologische winst. Misschien worden ze opgekocht voor wisselstukken, misschien om uit te voeren naar Afrika. En misschien kunnen ze daar ingezet worden om mensen te helpen, want dieselwagens worden daar nog iets meer gebruikt dan elektrische.
  • Geert Tamsyn

    6 jaar geleden
    Goed zo.
  • Eugene Peeters

    6 jaar geleden
    Het zoveelste belachelijk groen geklungel in Bonheiden. Het is niet moeilijk met een poesjenel van burgemeester die kost wat kost zijn jobke verdedigt.
  • Marc Baeyens

    6 jaar geleden
    Chapeau voor de gemeente.
  • birg prokali

    6 jaar geleden
    belachelijk! Verschuiving van het ecologisch probleem! De fabricatie en recyclage van onderdelen van die electrische auto's is meer dan vervuilend! de productie van electriciteit..hoe wordt die gemaakt?? Door sinterklaas? Een heel klein procentueel door windmolens die op hun beurt een vervuilende productieapparaat en proces onderdaan!