Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Photo News

Groenen willen debat aanzwengelen rond koloniaal verleden naar aanleiding van racistische gezangen op Pukkelpop

De groenen willen dat de Kamer binnenkort - bij het begin van het parlementair jaar - de discussie aanvat over een resolutie over het koloniaal verleden van ons land. De racistische gezangen op Pukkelpop tonen volgens Groen en Ecolo het belang aan van diepgaand stil te staan bij deze periode uit de geschiedenis.

64 reacties

  • Dirk Vregels

    6 jaar geleden
    Ik wil het debat aanzwengelen waarom er in de door GROEN opgestarte VZW "Vluchtelingenwerk Vlaanderen" 48 betuursleden nodig zijn en die toevallig ook nog eens allemaal GROEN zijn. Verknoeien van overheidsubsidie in het kwadraat noem ik zoiets.
  • peter destoop

    6 jaar geleden
    get a life Calvo. Jij en jij alleen bent de reden waarom ik reeds jaren niet meer "groen" ben.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    kijk eens wat daar de laatste 18 jaar gebeurd Dagelijks krijgen x van hun landgenoten zweepslagen op hun werk of wat in Rwanda is gebeurd daar krijgen blanken ook de schuld van Verleden moet een les zijn maar niet steeds op mislukking van nu daar schuld op steken Wij zouden ook liever hebben ze ginds in geluk ;vrede ;leven zo niet hierheen willen komen
  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Mijn god waar hou je je mee bezig?! Het koloniaal verleden is dan ook HET VERLEDEN, maar ja, als ze zich met hedendaagse problemen moeten bezig houden dan schieten ze zichzelf in de voet want dan gaat het meestal uitsluitend over hun eigen culturele verrijking, ik bedoel hun kiespubliek.
  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Een debat aanzwengelen over het koloniaal verleden? Wat de Belgen uitgespookt hebben in Congo. De genocide gepleegd onder Leopold II, de moordpartijen zoals die van Lumumba? Ik denk dat er veel tegenstand zal komen om de oude wonden terug open te rijten. Groen zou zich beter een keer bezig houden met de hand in eigen boezem te steken.