Getty
Volledig scherm
© Getty

Boek wil samenwerking tussen moslims en niet-moslims op school verbeteren

Wat als moslimleerlingen niet willen deelnemen aan de zwemles? Of hoe kunnen scholen omgaan met de ramadan of met de hoofddoek? In het boek "Halal of niet. Alle vragen omtrent islam en onderwijs in Vlaanderen beantwoord" proberen auteurs Khalid Benhaddou en Emilie Le Roi op elk van die vragen een concreet antwoord te vormen. Vandaag werd het boek voorgesteld in aanwezigheid van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). 

5 reacties

  • Andre Perneel

    6 jaar geleden
    Er moet helemaal geen water in de wijn gedaan worden , dat moslim gedoe is hier helemaal niet op zijn plaats in een westers land . Breng een boek uit hoe een moslim zich MOET gedragen in een westers land waar hij in overdreven mate gepamperd wordt ! Onnozelaars !
  • Didi Bellens

    6 jaar geleden
    Totaal ongepast. Is niet normaal? Wie moet zich weeral aanpassen? Blij dat de verkiezingen bij de deur staan. Zal wel anders worden als nu.
  • Jos Goris

    6 jaar geleden
    Als beide partijen water bij de wijn doet, Is er toch geen probleem?ik zeg wel het moet van twe kanten komen hè
  • Fons Casteels

    6 jaar geleden
    Ik heb twee vragen voor die onderwijsspecialisten. Zijn ze akkoord dat ons land een seculiere samenleving is, en dat niet-gelovigen en atheïsten daarom het recht hebben op een openbare ruimte zonder religieuze symbolen? En als ze dat principe "seculiere maatschappij" aanvaarden: zijn ze er dan ook mee akkoord dat religieuze symbolen zoals de hoofddoek moet verboden worden in openbare ruimtes zoals scholen?
  • Jeff Pastoors

    6 jaar geleden
    Da meent ge toch ni? Is totaal geen avans.