Direct naar artikelinhoud

Brand in gloednieuw zwembad in Roeselare

Het zwembad opende pas maandag de deuren.Beeld Joke Couvreur

In het zwembad Sportoase in Roeselare is gisteravond een brand uitgebroken. Door een technisch defect ontstond er brand in de sauna van de fitnesskleedkamer met veel rookontwikkeling tot gevolg. Het zwembad opende pas een dag eerder de deuren.

Sportoase Schiervelde, het gloednieuwe zwembad in Roeselare, kreeg amper een dag na de opening al te kampen met pech. Gisteravond rond 19 uur brak er brand uit in het zwembad in het saunacomplex bij de fitnesskleedkamer. Alle aanwezigen in het zwembad en de fitness moesten geëvacueerd worden, niemand raakte gewond. De brandweer was tot middernacht in de weer om het volledige saunacomplex te ontmantelen om zo opflakkering te voorkomen. Volgens de brandweer zone Midwest is de oorzaak van de brand accidenteel. Het parket heeft een deskundige aangesteld.

Op de website van Groep Sportoase is te lezen dat de brand ontstaan is door een technisch defect. Het zwembad bleef gevrijwaard van rookschade en blijft open voor het publiek, de fitnessruimte zal enkele dagen gesloten blijven. De groep verontschuldigt zich voor de situatie en engageert zich om de infrastructuur snel terug beschikbaar te maken. Sportoase Schiervelde is een nieuw sportcomplex dat bestaat uit een sportzwembad en een recreatief gedeelte met verschillende glijbanen, een wervelbad en een sauna. Het is de dertiende vestiging van de groep Sportoase in België.