Direct naar artikelinhoud
Film Fest Gent

Nieuwe film van Felix van Groeningen wordt slotfilm Film Fest Gent

Film Fest Gent sluit af met 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen.Beeld RV

Eind dit jaar is Beautiful Boy, de eerste Hollywood-film van regisseur Felix van Groeningen, te zien. Een intieme en heftige film over het vaderschap, opvoeding en alles wat er mis kan gaan. En Film Fest Gent krijgt de Belgische première, op de slotavond van het festival.

Beautiful Boy is het Amerikaanse debuut van Felix van Groeningen (The Broken Circle Breakdown, De helaasheid der dingen) en is geproduceerd door Plan B Entertainment, het productiehuis van Brad Pitt. De film is gebaseerd op een boek van journalist David Sheff, die schreef over de strijd die zijn zoon leverde tegen een drugsverslaving.

Vader en zoon worden gespeeld door Steve Carell (The Big Short, Little Miss Sunshine) en rijzende ster Timothée Chalamet (Call Me By Your Name, Lady Bird). Van Groeningen kon ook rekenen op twee Belgen die meewerkten aan zijn vorige films: cinematograaf Ruben Impens en monteur Nico Leunen. 

Lange geschiedenis

Beautiful Boy wordt geproduceerd door Amazon, het streamingplatform dat in tegenstelling tot Netflix wel films in de bioscoop uitbrengt. De film zal in september in wereldpremière gaan op het Internationaal Filmfestival van Toronto. De Belgische première is voor Film Fest Gent, dat de film programmeert op de slotavond van het festival. 

"Film Fest Gent heeft al een lange geschiedenis met de films van Felix van Groeningen", zegt artistiek directeur Patrick Duynslaegher. "Daarom maakt het ons dubbel zo blij dat we onze 45ste editie mogen afsluiten met de eerste internationale film van een van onze grootste Vlaamse talenten. Het bijzondere is dat Felix erin slaagde om een Amerikaanse film te maken waarin we voor honderd procent zijn persoonlijkheid en zijn eigen kijk op cinema herkennen. Beautiful Boy is een overweldigend emotionele film. Wie de zaal verlaat zal iets meegemaakt hebben dat men niet snel vergeet."

Film Fest Gent loopt van 9 tot en met 19 oktober. Meer info op filmfestival.be.

Op 21 november komt de film in de zalen.