© Belga

© Belga

© Belga

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

HERBELEEF. Lierse moet zwarte week vrezen na fletse 1 op 6

Lierse is zijn leidersplaats in de Proximus League kwijt. Een doelpuntenloos gelijkspel bij Cercle Brugge en de bijhorende 1 op 6 waren onvoldoende om Roeselare van de eerste stek te houden. En dus slepen de Pallieters zich met klamme handjes richting derby tegen Antwerp.

Kurt Guldentops

Zondagochtend nog flirtte Lierse met een bonus van zeven punten aan de kop van 1B, maar amper vier dagen later zijn de Pallieters leider af. Zo snel kan het gaan in de knotsgekke Proximus League, die intussen wordt aangevoerd door Roeselare. Maar vooral verontrustend was dat de Pallieters er in Brugge niet in slaagden de slechte smaak van het voorbije weekend door te spoelen en opnieuw een erg matig werkstuk afleverden. Met de clash tegen Antwerp in het vooruitzicht wacht Lierse de komende 72 uur handenvol werk.

De eerste nederlaag vorig weekend op het eigen Lisp tegen Roeselare bleef alvast niet zonder gevolgen in de basiself van Eric Van Meir. Met drie matchen binnen één week kon de afwezigheid van Ludovic Buysens nog enigszins verklaard worden om de houdbaarheidsdatum van zijn knie te rekken, maar met David Habarugira en Joeri Poelmans koos Lierse resoluut voor twee nieuwe flankverdedigers. Ayyoub Allach (blessure) en Aurélien Joachim (interland) moesten dan weer noodgedwongen vervangen worden.

Mooiste kansen voor Cercle

Al die personeelswissels deden Lierse allerminst opveren in wat gisteren in Brugge toch de match van het eerherstel moest worden. Met meteen een kans voor Masika openden de Pallieters nog vrij aardig, maar gaandeweg had Cercle Brugge het betere van het spel en de mooiste kansen. Zo besloot Kis van uit een scherpe hoek op Vanhamel, mikte Maertens over de balk en schoot Dewaele naast. Bovendien zag de thuisploeg ook nog een doelpunt van Bertaccini randje buitenspel afgekeurd worden. En dus hadden de Lierenaars alles behalve te mopperen met de 0-0 ruststand halfweg.

In de wetenschap dat enkel winst de leidersplaats overeind zou houden, kwam Lierse vroeg in de tweede helft dan eindelijk toch met enkele ideeën op de proppen. De Belder kwam een voetlengte te kort om van dichtbij binnen te tikken, Benson mikte een metertje over de balk. Op een aflegger van De Belder knalde Masika dan weer onbesuisd over doel. Maar ook Cercle Brugge kreeg nog enkele mogelijkheden, al sprongen ze daar even slordig als in de eerste helft mee om. Lierse claimde nadien nog een strafschop na handspel, maar scheidsrechter Mesotten ging daar terecht niet op in.

En dus eindigde het onderonsje in Brugge op een doelpuntenloos gelijkspel. Een resultaat, waar geen van beide teams echt vrolijker van werd. Zeker ook Lierse niet, dat na de miskleun tegen Roeselare dus vrede moet nemen met een erg flauwe 1 op 6. Maar misschien nog veel meer verontrustend is dat de doelpuntenmachine van de Pallieters nu al twee matchen op rij stokt. Het doet de Pallieters met klamme handjes naar de derby van zondagavond tegen Antwerp toeleven. Zeker nu de Great Old tot op drie punten is genaderd.

EINDSTAND. Cercle Brugge - Lierse 0-0

Herbeleef hier de wedstrijd:

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL