Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Zo gaat politie criminaliteit voorspellen

De Belgische politie wil net als andere landen, zoals Nederland, databanken en algoritmes gebruiken om criminaliteit te voorspellen nog voor ze gebeurt.

41 reacties

  • Ronald Boudewijns

    6 jaar geleden
    Kunnen ze zich nu “nog” meer belachelijk maken?
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Om die hotspots te voorspellen heb ik geen speciale software nodig. Begin al eens met Molenbeek, Anderlecht, Schaarbeek, de Dansaertwijk, Borgerhout, Berchem, Merksem, Brugse Poort-Rooigem, Dampoort, Rabot-Blaisantvest, Nieuw Gent-UZ en Sluizeken-Tolhuis-Ham. Dit is zeker al goed voor meer dan 50 procent.
  • Eddy van Dorst

    6 jaar geleden
    Dat is gemakkelijk.Altijd juist Voorspellen wanneer er Géén criminaliteit is zal pas moeiljk zijn.
  • Ronny Dekimpe

    6 jaar geleden
    Ik heb geen computersysteem iPolice nodig, om te weten dat er nog heel, maar heel veel criminaliteit zal zijn. Ik heb eens in mijn glazen bol gekeken, en ik zag daar iets in. Namelijk dat er iedere dag criminaliteit zal zijn en dit zelfs nog op diverse plekken. Mijnen glazen bol werkt al anno 2018 en hoeft zelfs niet tot 2020 te wachten.
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    maar minder inbraak waar men systeem nu gebruikt Men kent inkomen van mensen Hoe kan dit tot verminderen als ieder inkomen van anderen kent Reportage in geprachte portefeuille met geld +ID in 2 mensen op 10 kregen alles terug!!