Photo News
Volledig scherm
© Photo News

DIT WAS DE 42STE MEMORIAL: Youngster Sacoor klopt Kevin Borlée na zinderend duel - Thiam de beste in hoogspringen - Toptijd voor Coleman op 100m

AtletiekHet kruim van de internationale atletiekwereld verzamelde vanavond op de 42ste Memorial Van Damme, de afsluiter van het Diamond League-seizoen. Liefst negentien landgenoten tekenden present in het Koning Boudewijnstadion, met als 'top of the bill' Nafi Thiam. De kersverse Europese kampioene op de zevenkamp was de beste in het hoogspringen. Uitkijken was het ook naar de 400 meter waarin drie Belgian Tornados - Jonathan Sacoor, Kevin en Dylan Borlée - het tegen mekaar opnamen. Youngster Sacoor klopte Kevin Borlée na een zinderende race. Op de 100 meter liet de Amerikaan Christian Coleman met 9.79 een absolute toptijd noteren. Herbeleef op deze plaats alle hoogtepunten!

1 reactie

  • Guy Bevers

    6 jaar geleden
    Schippers niet gediskwalificeerd. ????? Abdi werd voor veel minder gediskwalificeerd bij het europees kampioenschap! !!
  1. FOTO. Europese helden krijgen feestelijk onthaal op Memorial Van Damme
    Memorial Van Damme

    FOTO. Europese helden krijgen feestelijk onthaal op Memorial Van Damme

    Noblesse oblige. Wie Memorial Van Damme zegt, zegt ererondjes. Elk jaar maakt de Brusselse meeting er een traditie van om, voor de internationale competitie begint, grote namen uit de sport te huldigen, meestal atleten die schitterden op een kampioenschap en de publiekstrekkers van de avond. Dit jaar niks van mondiale sterren - of ze moesten van Belgische komaf zijn, zoals Nafi Thiam die met haar olympisch, wereld- en Europees goud zonder meer dé chouchou van het Belgische publiek is. Net zoals de broers Borlée: die spelen elk jaar een thuismatch. Maar ook Jonathan Sacoor mocht voor het eerst een rondje op een oldtimer maken. Daarnaast waren ook alle gemedailleerden van de voorbije EK's uitgenodigd. Onder meer Europees kampioenen Koen Naert (marathon) en Nina Derwael (artistieke gymnastiek) graag op ingingen. Roberto Martínez opende de parade: ook voor hem en z'n Duivels applaus op alle banken. De avond was feestelijk ingezet.