Elina (4) belandt onder vrachtwagen en komt er als bij wonder ongedeerd uit

© jhs

© JHS

© if/joh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

De vierjarige Elina uit Mechelen heeft een goede engelbewaarder. Het meisje fietste met haar zus en mama naar huis en kwam onder een afdraaiende truck terecht. Haar fiets werd letterlijk verpletterd, maar Elina schoof gewoon onder de vrachtwagen door.

Theo Derkinderen

Dinsdagnamiddag haalde Mieke Horckmans haar dochtertjes Elina en Hannah af in de Sint-Lambertusschool in Muizen. Ze fietsten eerst nog langs het huis van een vriendinnetje. “Toen we terug naar huis reden, stonden de verkeerslichten op het kruispunt van de Leuvensesteenweg en de Mot­straat op groen en staken we het kruispunt over”, vertelt mama Mieke. “Op dat moment draaide er ineens een vrachtwagen rechtsaf naar de Motstraat. Ik begon te roepen naar de trucker en belde met mijn fietsbel om hem te verwittigen dat wij ook op het kruispunt waren. Maar hij bleef afdraaien en gaf zelfs gas bij. Hannah en ik zijn gevallen maar Elina verdween onder de vrachtwagen. Ik vreesde het allerergste en ben vliegensvlug naar de voorkant van de vrachtwagen gelopen.”

Met helmpje op de stoep

“Er spookte op dat ogenblik van alles door mijn hoofd. Hoe zou ik Elina aantreffen? Leefde ze nog? Ik zag haar eerst niet liggen maar toen ik aan de andere kant van de vrachtwagen ging kijken, zag ik Elina met haar helmpje op de stoep zitten. Ze was letterlijk onder de vrachtwagen doorgeschoven. Zonder dat de wielen van de truck of de oplegger haar geraakt hebben. Ik kon mijn ogen bijna niet geloven.”

Buiten wat schrammen had de kleuter helemaal niets. “Ze wilde zelfs gewoon naar huis. Ik heb haar vastgepakt en wilde haar niet meer loslaten. Het is echt een mirakel dat ze dit overleefd heeft.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen