De Canadese premier Justin Trudeau (r.) met Amerikaans president Donald Trump.
Volledig scherm
De Canadese premier Justin Trudeau (r.) met Amerikaans president Donald Trump. © AP

Gesprekken over handelsakkoord VS-Canada voorlopig mislukt, volgende week nieuwe poging

De gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada over een nieuwe versie van een Noord-Amerikaans handelsakkoord zijn voorlopig mislukt. Volgende week woensdag wordt opnieuw een poging gewaagd, zo liet Robert Lighthizer, de Amerikaanse verantwoordelijke voor handel, vrijdag in een verklaring weten.

5 reacties

  • Michel Van Limbergen

    6 jaar geleden
    Als Canada toegeeft aan de eisen van Trump dan zou het voor de EU het zo klaar als een klontje moeten zijn. Geen CETA want Canada is net als de VS niet te vertrouwen. Wat de VS betreft moet elke eis genegeerd worden!
  • Marten van Hoorn

    6 jaar geleden
    Het opzeggen van de Nafta door Trump is een zegen voor Europa! Zo kunnen de Amerikaanse producten (zoals Frieda al oplijst) niet meer naar Europa komen via een achterdeurtje
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Trump wil geen “win-winovereenkomst”, Trump vindt pas dat hij "gewonnen" heeft als de andere verliest.
  • Leon Van der Neffe

    6 jaar geleden
    Heeft Canada dan afgezien van walvisvet, zeehondhuid en boomschors dan zoveel interessants te bieden voor de wereld? Canada had al lang moeten afgeschaft zijn.
  • heinz wolf

    6 jaar geleden
    Trump's tactiek, eerst het zwakste deel van de ketting breken. Ik kan ook begrijpen dat men in Canada er tegen op ziet van chloor haantjes en kippen te moeten eten. Lusten wij toch ook niet! En de rest!!