Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © iStock

Prostitutievakbond brengt Spaanse regering in verlegenheid

In Spanje brengt OTRAS, de gloednieuwe vakbond voor sekswerkers, de regering Sanchez in nauwe schoentjes. Het ministerie van arbeid zou deze beroepsvereniging een vergunning hebben gegeven, zonder dat de minister hiervan op de hoogte was. De regering bekijkt nu hoe ze de beslissing ongedaan kunnen maken.

5 reacties

  • Mark Delange

    6 jaar geleden
    Een land die een intieme seksuele relatie tussen twee volwassen mensen met wederzijdse toestemming probeert te onderdrukken is een totalitaire staat. Zulke praktijken horen niet thuis in de EU, maar in een USSR dictatuur.
  • René Mattyns

    6 jaar geleden
    Het oudste beroep op aarde, en geen vakbond?
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Hé, dat hebben we hier nog niet. Tijd om hierover te praten op regeringsniveau. met vakbondsafgevaardigden, de Liga van de Mensenrechten, holebiverenigingen, pensioenskas, RVA en al de betrokkenen vandien. Ook enkele klanten met hun advocaten om medezeggenschap te hebben. Een zalig onderonsje. Misschien is de taalgrens een probleem, dat zou kunnen.
  • Jan Ooms

    6 jaar geleden
    Hoe staan sekswerkers die om betere werkomstandigheden vragen lijnrecht tegenover feminisme en vrouwvriendelijkheid? Je zou denken dat deze met elkaar aansluiten. Ze zouden beter van deze situatie gebruikmaken om prostitutie te legaliseren en te reguleren. Want laat ons eerlijk zijn, er zal altijd prostitutie zijn, ongeacht wat de wet zegt. Beter dat het legaal is, met duidelijke regels en controle dan illegaal en onder de radar.
  • imke de meester

    6 jaar geleden
    een job zoals een ander, dus hebben ze recht op pensioen en werkloosheidsuitkering. Eerlijk verdiend geld. Die regering bestaat bijna uitsluitend uit mannen, wie gaan er meestal naar de prostituees, jawel, de mannen.