(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © iStock

Wetenschappers ontdekken 'superbacterie' die tegen antibiotica kan

Australische onderzoekers hebben een 'superbacterie' ontdekt die bestand is tegen alle bekende soorten antibiotica. Dat melden de onderzoekers van de Universiteit of Melbourne. De bacterie, genaamd Staphyloccus epidermidis, komt vooral voor in ziekenhuizen en is verwant aan MRSA.

8 reacties

  • Lydia Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Antibiotica = chemotherapie, aanval op immuunsysteem ipv ondersteuning van immuunsysteem en aanval op bacterie, vreemd dat enkel mensdom erin slaag om wat de natuur aanbied (hetzij schoonheid of bescherming) naar de knoppen te helpen met zogezegde wetenschap...
  • danny buyse

    6 jaar geleden
    @Philomena, volgens mij heb ik zelfs nog nooit antibiotica geslikt! Ik ben er nu 54 en heb zelfs nog nooit een huisarts gehad behalve van verleden jaar door thuis van de trap te donderen en had een peesscheurtje in de schouder.
  • Rudi Vanhelmont

    6 jaar geleden
    @ Ingrid Joosten... Finally iemand met een duidelijk antwoord, inderdaad, dagen zijn de toekomst, ik spreek hier al jaren over en de meesten verklaren me zot, tot ik bewijzen laat zien... Bacteriofagen zijn idd de toekomst...
  • jan desimpel

    6 jaar geleden
    Ik heb zogoed als nooit antibiotica genomen, maar kreeg vorig jaar na operatie wegens prostaatproblemen de ziekenhuisbacterie..ik niet alleen, een 5 tal kamers rondom mij hadden het ook. nu ben ik ineens resistent tegen zowat alle antibiotica na een maand ziekenhuisverblijf in isolatiekamer met om de 6 uur een infuus met zware antibiotica..of zoals de dokter het stelde: nu is de kans reëel dat je sterft voor je 70ste aan een banale longinfectie..dan leef ja al 60 jaar gezond..
  • Daniel Corstjens

    6 jaar geleden
    Als je lang genoeg zoekt ondek je zelfs de dag dat je zal sterven!