© Archiefbeeld Dirk Vertommen

Paul De Jonghe (67) overleden: “Sint-Rombouts was zijn leven”

In ‘zijn’ Sint-Romboutskathedraal in Mechelen wordt donderdag gewezen hulpkoster Paul De Jonghe begraven. Hij was nog maar twee jaar met pensioen en stierf vorige week onverwacht op 67-jarige leeftijd.

Sven Van Haezendonck

Paul De Jonghe, een wandelende encyclopedie over de Mechelse kathedraal, werd vorige week plots onwel in de Befferstraat. Hij verloor het bewustzijn. Enkele getuigen probeerden het slachtoffer nog te reanimeren en ook de hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar de zestiger stierf ter plaatse. “Tragisch”, reageert Bram Van der Auwera, beheerder van de Sint-Romboutskathedraal.

Hij kent Paul De Jonghe als een bijzonder geëngageerd man. “Zelfs na zijn pensioen kwam hij tijdens de ochtendviering nog een handje helpen. Paul was een deel van de kathedraal. Sint-Rombouts was zijn leven. Daarom willen wij donderdag 6 september om 11.30u op gepaste wijze afscheid van hem nemen”, vertelt Van der Auwera.

De zestiger verzamelde al sinds zijn kinderjaren meer dan 25.000 foto’s van de kathedraal en hij werkte acht jaar aan een lijvig werk van 1.400 pagina’s over Sint-Rombouts. Samen met zijn moeder ging hij gedurende vele jaren ook op ronde om affiches te verdelen die de jaarlijkse Hanswijkprocessie aankondigden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER