Minstens 20 transmigranten opgepakt tijdens grootschalige politieactie in Kruibeke

© Sebastian Steveniers

In Kruibeke werd woensdagochtend een grootschalige politieactie gehouden tegen transmigranten. Minstens twintig mensen, waarvan het grootste deel Eritreeërs, werden opgepakt op een bus. Bij de politieactie was een cameraploeg van de BBC aanwezig, die kwam kijken hoe België de problematiek rond transmigranten aanpakt.

jtp

Omstreeks vier uur begon de lokale politiezone Kruibeke-Temse de actie tegen transmigranten die via vrachtwagens op de snelwegparking in de Oost-Vlaamse gemeente richting het Verenigd Koninkrijk willen.

“Op de parking werd in de vrachtwagens niemand aangetroffen, een aantal mensen kon zich uit de voeten maken”, zegt Jos Stassen, burgemeester van Kruibeke. Hij woonde samen met zijn collega van Temse de actie bij. Ook het parket, de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers en minister van Binnenlandse Zaken Jambon (N-VA) tekenden present, net als een tv-ploeg van de BBC.

Voorlopig werden al minstens twintig mensen opgepakt. Korpschef Wim Pieteraerens roept de politiek op om met oplossingen te komen. “Ik kan dit probleem niet alleen oplossen, de regio of de provincie ook niet. Hier zijn politieke beslissingen voor nodig. En ook Groot-Brittannië moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Het is voor de transmigranten nog steeds te aantrekkelijk om het Kanaal over te steken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen