Zuhal Demir.
Volledig scherm
Zuhal Demir. © Photo News

Politici reageren fel op Pano-repo over Schild & Vrienden, Francken wil onderzoek

Er komen felle reacties op de Pano-reportage die de achterliggende, racistische agenda van de rechtse jongerenbeweging 'Schild & Vrienden' blootlegde. Vlaamse politici zijn ontzet. "Dat is het soort schild en vrienden dat niemand nodig heeft. Zoek hulp!" tweet staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA). Haar collega Theo Francken spreekt over "afgrijselijke mensonterende zaken", hij wil een onderzoek.

161 reacties

  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Marc Baeyens zegt: Hier komt N-VA sterker en geloofwaardiger uit. --geloof je dat nu zelf? Aan de reacties te zien geloof ik eerder in een vrije val van N-VA.
  • Roger Declercq

    6 jaar geleden
    Eigenaardig. Plots zijn alle politici en diensten zoals Unia, jeugdraad en dergelijke wakker geschoten uit hun zomerslaap. Ik betwijfel echter of iedereen die hier nu reageert - politieker of niet - de reportage heeft gezien.
  • etienne bies

    6 jaar geleden
    en wat met de grijze wolven.......
  • lars vandenberge

    6 jaar geleden
    Ik stel vast dat er blijkbaar een voedingsbodem is voor dit soort groeperingen. Misschien interessant om dit eens te onderzoeken. Een idee voor een nieuwe pano reportage?
  • Tom Faes

    6 jaar geleden
    Ik zeg al vijf jaar dat Francken twee gezichten heeft.Bij ons noemen dat een twee zak. Zie hier mijn gelijk en ik kan het weten.