VRT
Volledig scherm
© VRT

'Pano' legt tactieken van Schild & Vrienden-trollenleger bloot: "Kunnen er eens een paar mensen een vals profiel van mij aanmaken?"

Het VRT-programma Pano schetste gisterenavond een onthutsend beeld van de rechtse jongerenorganisatie Schild & Vrienden. Het reportageteam kon ook blootleggen hoe de organisatie van Dries Van Langenhove zich online organiseert in hun strijd voor de clicks en de ruchtbaarheid.

39 reacties

  • George Verbeek

    6 jaar geleden
    De trollen van S&V blijven maar posten dat ze geframed zijn door VRT ocharme... terwijl S&V wel zelf tienduizenden haatposts plaatste, dat is bewezen, geen discussie over, feiten, en geen lichte feiten ook! S&V en IS, wat is het verschil? De ene in de naam van Allah, de andere in de naam van de Vlaamse leeuw!
  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Christian Demeester: die screenshots moeten we alvast niét met een korrel zout nemen, die spreken voor zichzelf.
  • André Ducournau

    6 jaar geleden
    Wie denkt dat deze "trollen" ook hier niet massaal actief zijn, is heel naïef.
  • christian demeester

    6 jaar geleden
    De VRT is zelf zeer sterk politiek beïnvloed. Neem dus maar veel met een grote korrel zout.
  • James Vernailen

    6 jaar geleden
    Hebben we nog niets geleerd van metoo? Vooraleer we deze jongeren aan de muur nagelen zouden we beter wachten op een onderzoek maar nee de vrt heeft liever dat deze jongens gelynched en gecyberbullied worden op basis van jarenoude memes/cartoons, ik zit ook in discordgroepen met schunnige grapjes en memes ben ik nu ook een antisemiet en een racist?