Archiefbeeld van de Britse minister van Milieu Michael Gove.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Britse minister van Milieu Michael Gove. © REUTERS

Britse regering betrapt op brexitnoodplan 'operatie Yellowhammer'

BuitenlandDat de Britse regering werkte aan een noodplan voor het geval de brexit-onderhandelingen mislukken, was al bekend. Nu weten we ook dat de regering van Theresa May het voorbereidende werk de klinkende naam 'operatie Yellowhammer' heeft meegegeven. Dat is vandaag duidelijk geworden toen een onvoorzichtige medewerker een geheim document liet fotograferen.

9 reacties

  • Chantal Naessens

    6 jaar geleden
    Doorbijten de EU is een monster
  • Karel Valgaern

    6 jaar geleden
    Victor, aan heel dit gebeuren is weinig democratisch gebeurt. Het is al gestoeld op leugens, door henzelf toegegeven. Nu er grote vraag is om een nieuw referendum weigert men, bang dat men de nipte overwinning zou kwijtraken. Wat is democratisch daaraan? Wij stemmen toch ook regelmatig? Maar verkiezingen zijn bedoelt om een regering af te rekenen op hun globaal werk, niet op 1 punt. Alhoewel dit tegenwoordig meer en meer het geval word....
  • Annelies Vandenbroeck

    6 jaar geleden
    Ze hebben ginder al lang spijt maar kunnen niet meer terug wegens enorm gezichtsverlies.
  • Jos Spriet-Dewaele

    6 jaar geleden
    Die willen gewoon de deur achter zich toetrekken zonder een cent te betalen en enkel voordelen behouden
  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Och arme... we keren gewoon terug naar dezelfde toestand van voor de Britse toetrede. Was dat nu echt zo erg? En waarom zijn er hier zoveel die pseudo-bekommerd zijn om die "arme Britten"? Democratie op zijn best; Europa zou daar best ook wat aan werken.