BELGA
Volledig scherm
© BELGA

De Wever wil Antwerpse Stadsschouwburg laten slopen

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) droomt er van om de Antwerpse Stadsschouwburg te slopen en er een nieuwe grote zaal te bouwen. De Wever lanceerde dat idee zondag in Wakker op Zondag, het debatprogramma op ATV. De huidige Stadsschouwburg zit vol betonrot en de kost om dat weg te halen loopt in de miljoenen. Bart De Wever vindt het bovendien een té lelijk gebouw om er nog geld in te steken.

48 reacties

  • Frank Van den Bulck

    6 jaar geleden
    BDW droomt al bijna 6 jaar weg op ''t schoon verdiep.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Het kan maar wat krijgt men dan in de plaats nogmaals een prestige zorgenkind dat jaarlijks 100.000 den Euro's verslind om structurele gebreken op te lossen zoals vandaag geld voor al die gebouwen !
  • Lieve Maes

    6 jaar geleden
    Mijn man zal dan toch gelijk hebben. N-VA wordt rijk met het percentage dat ze krijgen van de bouwpromotor op elk bouwproject dat ze opstarten in Antwerpen. Zelf heb ik daar nooit bij stil gestaan. In de politiek moet dat wel geweten zijn.
  • An Vanden Bossche

    6 jaar geleden
    Dit is inderdaad een misbaksel, dat de prachtige graanmarkt ontsiert. De vraag is, als er iets nieuw komt of dat beter wordt? Als je ziet wat vandaag gebouwd wordt door onze architecten, denk ik van niet. We zullen dus architecten in het buitenland moeten zoeken.
  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    Land Invest wil weer wat centjes verdienen.